To jedne z tych ciastek: wymieszaj cokolwiek i będą pycha:) Proporcjami za bardzo nie przejmowałabym się, ma być gęsto i odrobinę tłuściutko:) Jedne z moich ulubionych zdrowych przekąsek.
Składniki na około 20 ciastek:
- 3 banany,
- 500 g płatków owsianych,
- 500 ml prażonych jabłek domowej roboty,
- kilka garści rodzynek, słonecznika i pestek dyni,
- kilka łyżek płatków migdałowych,
- 4 łyżki miękkiego masła.
Przygotowanie
- Banany zmielić w blenderze na płyn.
- Do miski wrzucić wszystkie składniki i dokładnie wymieszać. Jeśli masa jest zbyt rzadka, dodać płatków, jeśli zbyt gęsta, dodać więcej bananów.
- Odstawić na około 20 minut do zmięknięcia płatków.
- Na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia wykładać kulki wielkości orzecha włoskiego i rozpłaszczać łyżką.
- Piec w temperaturze 180 stopni przez około 15-25 minut do złotego koloru.
- Studzić na kratce. Smacznego!
No Comments