Chleb z suszonymi pomidorami i czosnkiem
Chleb z suszonymi pomidorami i czosnkiem? Idealny! Łatwy w przygotowaniu. Do tego chrupiący. Nie da się go nie zjeść.
Chrupiąca skórka, smak pomidorów. Idealny z warzywną pastą. Pycha
Co prawda trzeba na niego trochę poczekać, bo ciasto wymaga 24 godzin leżakowania, ale warto. Drożdże wymieszaj z cukrem i zaczekaj aż zaczną pęcznieć. Do misy robota wrzuć mąkę, płatki, posiekane pomidory, posiekany czosnek, sól, drożdże oraz wodę. Wyrabiaj około 8-10 minut. Ciasto będzie dość luźne. Przykryte folią spożywczą ciasto wstaw do leżakowania na 24 godz. Następnego dnia na blacie kuchennym połóż ściereczkę i obsyp ją mąką. Wyłóż ciasto na ściereczkę i uformuj kulę. Odstaw ciasto do ponownego wyrośnięcia na 2 godziny. Piekarnik wraz z naczyniem żaroodpornym nagrzej do 240 stopni. Piecz 30 minut pod przykryciem i kolejne 20 minut bez przykrycia (będzie chrupiąca skórka).Chleb z suszonymi pomidorami i czosnkiem
Ingredients
Instructions
Nutrition