Na kanapkę

Grzanka z awokado, mozarellą, świeżą kolendrą i bazylią

image_pdfimage_print

Nie ma to jak dobre rozpoczęcia dnia. Kanapka na żytnim chlebie bez drożdży, ale na zakwasie. Do tego ciągnący się cieplutki ser mozarella, pomidor, awokado, do tego świeża i aromatyczna kolendra i kilka kropli oliwy z oliwek

SONY DSC

Składniki potrzebne na 1 grzankę:

  • kromka świeżego pieczywa,
  • ulubiona sałata (u mnie rukola),
  • kilka plastrów awokado,
  • plaster mozarelli,
  • pomidor, 
  • świeże zioła (bazylia, kolendra),
  • oliwa z oliwek

Przygotowanie kanapki

  1. Kromkę pieczywa skropić oliwą. Ułożyć partiami: sałatę, plastry awokado, mozarelli, pomidora, zioła.
  2. Zgrillować w piekarniku lub na grillu elektrycznym do rozpuszczenia się mozarelli.
  3. Smacznego!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply