Dania jednogarnkowe/ Jesień/ Na kanapkę

Jesienna pasta z bakłażanów

image_pdfimage_print

o przepis mojej Mamy, a powtarzany przeze mnie i przez moją Siostrę, kiedy tylko mamy ochotę na bakłażany, a za bardzo nie mamy pomysłu na to, co z nich zrobić. Można ją zrobić w wersji na kanapkę, po odsączeniu powstałego sosu, lub ten świeży sos właśnie wyjadać maczając w nim chrupiącą pajdę chleba. Moje cudowne mamine wspomnienia…

Ten przepis nie ma zasad… Bierz tyle warzyw ile chcesz i dopraw tak jak chcesz. Za każdym razem smakuje inaczej, lepiej:)

pastazbaklazana1

Składniki:

  • dowolna ilość bakłażanów, cebuli, pomidorów,
  • sok pomidorowy
  • sól i pieprz do smaku

Przygotowanie:

  1. Wszystkie warzywa pokrój w kostkę. Cebulę zeszklij na patelni na niewielkiej ilości oleju.
  2. Wrzuć warzywa do garnuszka, zalej sokiem pomidorowym, dopraw i duś do miękkości.
  3. Smacznego!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply