Jesienny garnek z soczewicą i słodkimi ziemniakami
Aromatyczne i proste w przygotowaniu danie jednogarnkowe. Polecam.
F/5, 1/10s, 90mm, ekspozycja + 0,3
Zdjęcie na szybko. Stół kuchenny, światło naturalne oświetlające potrawę z tyłu, odbiłam światło, by rozjaśnić potrawę od przodu.
Potrzebujesz:
- 700 g mięsa od szynki podsmażonego i podduszonego,
- puszka soczewicy,
- 1 cebula pokrojona w kostkę i podsmażona,
- 1 duży batat,
- puszka pomidorów i 500 ml passaty pomidorowej,
- 4 świeże pomidory pokrojone w kostkę,
- 2 łyżeczki ziół prowensalskich,
- sól, pieprz i tabasco według uznania.
Wszystkie składniki wymieszaj w garnku. Duś na wolnym ogniu do miękkości mięsa. Smacznego!