To są mega smaczne pancakes. Jeśli ja jem coś dwa razy z rzędu, to znaczy, że to jest pyszne 😉 Delikatne w smaku, puszyste. Możesz przygotowane ciasto wymieszać widelcem, wtedy placki wyjdą bardziej puszyste, ale wyjdzie ich o połowę mniej lub wymieszać w robocie kuchennym.
Porcja pancakes dostarcza bardzo dużo makroskładników: 76,4 g białka, 74,3 g tłuszczów, 22 g węglowodanów. Do tego smażysz na maśle klarowanym i wychodzi doskonały posiłek ketogeniczny, a nawet dwa 🥞. I chyba lepiej, że dwa, bo naprawdę można się tym najeść.🍽
Do placków możesz dodać trochę owoców leśnych, u mnie były to borówki i kilka jeżyn. Całość oczywiście ze śmietaną. Pychotka, tłuściutko. Także dzisiaj to była uczta. 🍗🍖🥓🥩🤣 Placki dobrze smakują także na zimno następnego dnia.
Przepis znajdziesz także na tej stronie
Ingredients
- 200 g tłustego twarogu,
- 4 jajka,
- 5 łyżek mąki migdałowej,
- erytrol do smaku,
- 0,5 łyżeczki ekstrakt waniliowego
Instructions
Wszystko wymieszaj widelcem i wykładaj na patelnię z 1 łyżką masła klarowanego. Smaż z obu stron do złotego koloru.