Jeśli ktoś powie, że to nie jest paryskie śniadanie, to pewnie będzie mieć rację. Nie ma żadnej bagietki… No nie ma. Ale ja bardzo takie śniadanie chciałam zjeść będąc w Paryżu. Bardzo, ale to bardzo chciałam „ulepszonej” jajecznicy. I takie paryskie marzenie Wam dzisiaj serwuję.
Potrzebujesz:
- 2 jajka,
- 4 pomidorki koktajlowe,
- szczypta posiekanej papryczki jalapeno,
- 3 suszone pomidory (w zalewie z oleju),
- szczypiorek,
- sól i pieprz so smaku
- garść rukoli do udekorowania
Wszystkie składniki wymieszaj w miseczce i wylej na rozgrzaną patelnię (by jajka nie przylepiały się do patelni, użyłam sprayu do beztłuszczowego smażenia). Smaż aż omlet będzie gotowy. Udekoruj rukolą. Smacznego!
No Comments