Idealna przekąska. Ładnie wygląda, dobrze smakuje i bardzo łatwo ją zrobić. No i jest przezdrowo. Bo jest białko i warzywa:)
Z tym zdjęciem namęczyłam się okropnie. Ustawiałam, kombinowałam ze światłem, przestawiałam kompozycję i cały czas coś mi nie pasowało. Efekt finalny też mnie nie zadowolił w 100%, ale ponieważ efekt finalny został przeze mnie zjedzony, to nie było opcji na poprawki:) Wreszcie zrobiłam zdjęcie z góry, uchwyciłam trochę pomarańczowego łososia dla kontrastu, który wystawał jedynie z przodu tortilli (w środku łososia nie było, jedynie trochę koziego serka:)))
Aparat Sony ILCE-7, przesłona f/ 5.6, ekspozycja 0.8 s., odchylenie ekspozycji +0.7, ISO 100.
Składniki na 4 tortille:
- 400 g rozmrożonego szpinaku,
- 4 jajka,
- sól i pieprz do smaku
Przygotowanie:
- W misce wymieszaj dokładnie szpinak z jajkami. Dopraw według uznania.
- Piekarnik nagrzej do 175. Masę wylej na blachę do pieczenia wyłożoną uprzednio papierem do pieczenia. Piecz około 20 minut. Poczekaj aż tortille wystygną, pokrój w 4 kwadraty i zdejmij z blachy.
- Wcinaj z czymkolwiek chcesz:)
- Smacznego!
2 komentarze
Bogusia
4 stycznia 2016 at 22:07Bardzo fajne i pyszne tortille:)
manufaktura
5 stycznia 2016 at 00:08Dziękuję bardzo. Twoje wypróbuję przy najbliższej okazji:) Pozdrawiam